Over de KVS

De kindervakantiespelweek is een activiteiten week die in de laatste week van de zomervakantie plaats vind. Tijdens deze week worden er allerlei spelletjes georganiseerd voor de leerlingen van de basisscholen in Son om de kinderen een leuke afsluiting van de zomervakantie te geven en ze meteen ook weer met elkaar te verenigen.

Om mee te doen met de kindervakantiespelweek moet je je vooraf inschrijven en de deelnemersbijdrage betalen. De kindervakantiespelweek wordt volledig door vrijwilligers georganiseerd en ook de begeleiding van de kinderen tijdens de activiteiten gebeurd door vrijwilligers.

Tijdens de activiteiten worden de kinderen onderverdeeld in leeftijdsgroepen, zodat het programma goed aansluit en voor iedereen leuk is. Normaal gesproken zijn er vier leeftijdsgroepen: 4-5, 6-7, 8-9 en 10-13. Helaas waren er dit jaar geen vrijwilligers die het programma voor de leeftijdsgroep 4-5 wilden organiseren, waardoor dit jaar alleen activiteiten voor de drie oudste leeftijdsgroepen kunnen worden aangeboden.